lunes, 5 de abril de 2010

Normes. Carla Giménez

EL CIVISME DE LA
GENT D'AVUI EN DIA

Molta gent, sobretot la gent jove, no respecta moltes de les normes que s’han de tenir presents per ser un bon ciutadà i no tenir problemes. La majoria no se saben comportar correctament quan surten al carrer ja que no respecten gairebé res, només miren per ells mateixos i no per els demés.



La gent d’avui en dia, majoritàriament la gent jove, sap que hi ha unes normes que s’han de respectar, les coneixen, però reconeixen que normalment no les respecten.
Per exemple, saben que si es troben en un lloc públic com el metro o l’autobús... han de cedir el seu lloc si estan asseguts en el moment en que entra una persona gran, discapacitada o una embarassada. Tot i que ho saben, no ho fan, prefereixen ser ells els que estiguin asseguts i no una persona que ho necessita.


Tampoc no s’hauria de llençar res al terra, ja que hi ha papereres situades per el carrer, però la majoria de gent no ho fa. Sempre es més fàcil llençar un paper, un xiclet o qualsevol cosa al terra, ja que ens estalviem buscar una paperera però tothom sap que no s’hauria de fer, però tot i així, la gent ho fa.




Els joves, en general, si veuen una persona de color, discapacitada (mentalment o fisicament), persones amb orientació sexual diferent o si un noi és afeminat... és riuen d’aquella persona, es burlen, i fins i tot, es pot sentir agredida ja sigui per burles, insults o fins i tot poden arribar a pegar-li. Si aquesta situació és constant en aquella persona, aquesta pot arribar ha estar afectada mentalment, es a dir, agafen un trauma.
Tothom els repeteix que no han de fer això, que no facin bullying però ells no fan cas, ho fan per divertir-se i riure’s una estona d’ells. Això no es normal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario